نقشه راه توسعه یک مزرعه ارگانیک

نقاشی یک مزرعه ارگانیک

زمان لازم برای مطالعه و بررسی: ۴۰ دقیقه!

میخواهید پروژه یک مزرعه ارگانیک را شروع کنید اما نمی دانید از کجا شروع کنید؟

هم اکنون مزرعه دارید اما می خواهید برای مزرعه خود، گواهی ارگانیک بگیرید؟

میخواهید سال به سال محصول ارگانیک بیشتر و بهتری از مزرعه خود برداشت کنید؟

میخواهید خاک مزرعه تان به صورت تدریجی حاصلخیز شود؟

از طغیان آفات و علف های هرز و استفاده از سموم و قارچ کش و آفت کش های سمی خسته شده اید؟

با ما همراه شوید!

نقاشی یک مزرعه ارگانیک
نقاشی زیبای یک مزرعه کامل ارگانیک

زیرا ما نیز دغدغه یک غذای سالم و ارگانیک داریم. هواخواه یک جامعه سالم با مردمی شاد و سلامت هستیم. طرفدار محیط زیست و حامی حقوق حیوانات هستیم.

برای شروع خوب است نگاهی به مقالات و مطالب زیر هم داشته باشید.

شروع یک مزرعه ارگانیک (۱)

شروع یک مزرعه ارگانیک (۲)

در این مطلب میخواهیم به صورت خلاصه و فهرست وار اقدامات و مراحل لازم برای ساخت و مدیریت یک سیستم تولید زیستی یا یک مزرعه ارگانیک را بررسی کنیم. امیدوارم شما نیز در این کار مشارکت داشته باشید. و ما را از نظرات سازنده و مفید خود بی بهره نگذارید.

 

فهرست مطالب

 

۱٫مقدمه ای بر کشاورزی ارگانیک

کشاورزی قدیم
کشاورزی در سنگ نبشته های مصر باستان
    •   مقدمه و تعاریف اولیه
    •   کشاورزی ارگانیک چه چیزی هست و چه چیزی نیست
    •   تاریخچه و خاستگاه کشاورزی زیستی (ارگانیک)
    •   اصول کشاورزی ارگانیک
    • چالش های اصلی کشاورزی ارگانیک

 

۲٫حاصلخیزی خاک در مزرعه ارگانیک و سیستم های زیستی

 

    • مقدمه و اهداف
    • فاکتورها و عوامل در حاصلخیزی خاک
    • مدیریت منابع و حاصلخیزی خاک در سیستم های ارگانیک
    • نتیجه گیری

 

۳٫اصول زراعت در سیستم های ارگانیک

کود سبز
استفاده از کود سبز برای حاصلخیزی بیشتر خاک
    • مقدمه
    • توالی و چرخش محصولات در مزارع ارگانیک
    • مدیریت تغذیه و ریز مغذی های خاک
    • کود سبز
    • ساخت کود آلی پوسیده از بقایای فضولات جانوری در مزرعه ارگانیک
    • طراحی سیستم چرخش محصولات در مزرعه ارگانیک
    • ملاحظات و نکاتی در طراحی شکل مزرعه، تراکم کشت محصولات، زمان بندی کشت و کار
    • نتیجه گیری

 

۴٫محافظت از محصولات در مزرعه ارگانیک

    • مقدمه
    • مدیریت آفات و بیماری ها در کشاورزی ارگانیک
    • مدیریت علف های هرز در کشاورزی ارگانیک
    • اقدامات تکمیلی در حفاظت محصولات از عوامل طبیعی اما مضر
    • نتیجه گیری

۵٫ازدیاد و تولید بذر در سیستم های ارگانیک: ملاحظات زیست محیطی و اخلاقی

بذر ارگانیک
بذرهای ارگانیک(پایه و اساس کشت ارگانیک)
    • ویژگی های گیاه انتخابی برای بذرگیری
    • تست گیاه انتخابی و کاشت آزمایشی
    • تولید بذر و استانداردهای کیفی

۶٫پرورش حیوانات اهلی در در مزارع ارگانیک

دامداری ارگانیک
پرورش حیوانات اهلی در مزرعه ارگانیک
    • مقدمه
    • ویژگی های محل نگهداری
    • رشد و پرورش و چگونگی نگهداری دام به صورت ارگانیک
    • نتیجه گیری

 

۷٫تغذیه و سلامت دام ها در مزرعه ارگانیک

 

    • مقدمه
    • دامداری ارگانیک و الگوهای بیماری دامها
    • تغذیه و خوراک دامها: چالشی بزرگ در یک مزرعه ارگانیک
    • چرای دامها و مدیریت چراگاه های ارگانیک
    • بهبود سلامت و مدیریت گله های دام در سیستم های ارگانیک
    • اقدامات مبارزه و درمان بیماری ها در دامداری های ارگانیک
    • از کاشت علوفه ارگانیک تا تولید شیر و گوشت ارگانیک: ساخت یک زنجیره کامل ارگانیک
    • نتیجه گیری

۸٫حقوق حیوانات و مباحث اخلاقی نگهداری آنها در سیستم های ارگانیک

مهربانی با حیوانات
مهربانی با حیوانات یکی از اصول مکتب کشاورزی و دامداری ارگانیک است
    • مقدمه و معرفی
    • مبانی حقوق حیوانات و اصل انصاف در پرورش آنها
    • جایگاه حیوانات در کشاورزی زیستی و مزارع ارگانیک
    • تحقیقات مورد نیاز برای آینده
    • نتیجه گیری

۹٫تاییدیه ها و استانداردهای ارگانیک

تاییدیه ارگانیک
تاییدیه ارگانیک
    • مقدمه
    • تاریخچه و سابقه استانداردهای ارگانیک
    • روند کسب تاییدیه ارگانیک در داخل و خارج از کشور
    • چالش هایی برای آینده قوانین و استانداردهای ارگانیک
    • نتیجه گیری

۱۰٫مدیریت مالی و اقتصادی در مزارع ارگانیک

 

    • مقدمه
    • مدیریت اقتصاد مزرعه
    • آنالیز SWOT در مزرعه
    • نتیجه گیری

۱۱٫بازاریابی محصولات ارگانیک

 

    • مقدمه
    • تقاضا و کشش بازار برای محصولات ارگانیک
    • چرا مردم محصولات ارگانیک می خرند یا نمی خرند؟؟
    • بازاریابی و فروش محصولات ارگانیک
    • نتیجه گیری

۱۲٫اثرات زیست محیطی روشهای کشاورزی ارگانیک

توریسم کشاورزی
اکو توریسم و توریسم کشاورزی
    • مقدمه
    • اهمیت تنوع زیستی
    • چشم انداز و مناظر طبیعی (اهمیت توریسم کشاورزی: اکو توریسم و آگروتوریسم)
    • خاک
    • زمین و آبهای سطحی
    • آب و هوا (تغییرات اقلیمی)
    • انرژی
    • نتیجه گیری

۱۳٫کیفیت مواد غذایی تولیدی به شیوه های زیستی و ارگانیک

 

    • چکیده و مقدمه
    • تعریفی بر سیستمهای تولید محصول و محصول با کیفیت
    • اهمیت پاتوژن ها و مواد سمی: محصولات ارگانیک در مقابل محصولات معمولی
    • فواید استفاده از غذای ارگانیک بر سلامت جسم و روان
    • نگاه به آینده و نتیجه گیری

۱۴٫مسئولیت اجتماعی جنبش ارگانیک: یادگیری، همکاری و آگاه سازی کشاورزان

 

    • یادگیری و مسئولیت اجتماعی
    • آشنایی و آگاه سازی کشاورزان با سیستم های ارگانیک
    • نتیجه گیری

۱۵٫حمایت و پشتیبانی تحقیقاتی برای پیشرفت سیستم های تولید غذای ارگانیک و کشاورزی ارگانیک

 

    • مقدمه
    • تاریخچه تحقیقات در زمینه کشاورزی ارگانیک
    • وضعیت کنونی تحقیقات در کشاورزی ارگانیک
    • دیدگاه های آینده نگرانه در مورد روش ها و زمینه های تحقیقاتی کشاورزی ارگانیک
    • نتیجه گیری

۱۶٫آموزش و یادگیری در سیستم های کشاورزی ارگانیک(زیستی)

 

    • مقدمه ای بر سیستم های آموزش و یادگیری در کشاورزی ارگانیک
    • لزوم تغییر سیلابس دروس مرتبط با مهندسی کشاورزی و رشته های دانشگاهی مرتبط
    • یادگیری تجربی (برپایه تجربه)
    • برنامه ها و دوره های مرتبط با کشاورزی ارگانیک
    • توسعه یک برنامه آموزشی و درسی
    • منابع اطلاعاتی کلیدی
    • آینده نگری در طراحی برنامه های آموزشی در زمینه کشاورزی ارگانیک
    • نتیجه گیری

۱۷٫طراحی سیستمهای آموزشی برای کشاورزان ارگانیک و ساخت مزرعه ارگانیک

    • مقدمه
    • ویژگی ها و چالش های کشاورزی به روش ارگانیک
    • آموزش و یادگیری
    • استفاده از ابزارهای یادگیری در کشت سبزیجات ارگانیک (فنلاند)
    • شبکه سازی و کار گروهی در یادگیری مباحث کشاورزی ارگانیک (نروژ و آمریکا)
    • بحث و نتیجه گیری

۱۸٫کشاورزی ارگانیک: چالش ها و فرصت ها

 

    • مقدمه
    • چالش ها و فرصت ها
    • نگاه به آینده
    • فناوری زنجیره تامین
    • تکنولوژی های پیشرفته کشاورزی
    • خلاصه و نتیجه گیری

نکته مهم

این مطلب به تدریج تکمیل شده  و پازلی می شود برای آغاز یک مزرعه ارگانیک یا یک سیستم کشت و صنعت از تولید به مصرف محصولات ارگانیک و سالم.

منتظر ما بمانید!

منابع

کتاب کشاورزی ارگانیک-مولفان Paul Kristiansen, Acram Taji and John Reganold-انتشارات CSIRO-سال ۲۰۰۶ 

کتاب آیین نامه کشاورزی ارگانیک آفریقا-FAO و TECA – سال ۲۰۱۵

کتاب کشاورزی ارگانیک- نوشته نیکلاس لامپکین-ترجمه عوض کوچکی ، علیرضا نخ فروش، حامد ظریف کتابی

کتاب دنیای کشاورزی ارگانیک-کاری از وبسایت FIBL و IFOAM-سال ۲۰۱۱


یعقوب دلیجه

محقق در زمینه کشاورزی ارگانیک و گیاهان دارویی

تولید کننده حرفه ای سیر

علاقه مند به کشاورزی ارگانیک، مدرن و هوشمند سازی و بهینه سازی فرآیندها

مسلط به زبان انگلیسی (خواندن و گوش دادن)

آشنابه طراحی سایت با وردپرس 

آشنا به مباحث SEO (بهینه سازی موتور جستجو)

آشنا به تولید محتوای ناب اینترنتی

و البته خوره کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *